Nieuwspagina

 

Naast de reguliere lessen en de Leerlingenconcerten die 3x per jaar plaatsvinden, organiseert het MOC nog een heleboel andere activiteiten. Ook zijn er een aantal nieuwe docenten aan het team toegevoegd, en er is een nieuwe AMV-cursus gestart. Wij willen u graag van dit alles op de hoogte brengen middels deze nieuwspagina.

 

Omdat de nieuwspagina een nieuw initiatief is, horen wij graag uw mening hierover! Mail ons op muziekles@gmail.com.

 

Ouder Kind Event 2 april

 

Muziek Onderwijs Centrum Spijkenisse zal workshops geven tijdens het Ouder Kind Event op 2 april 2017 in Bibliotheek de Boekenberg!

 

13:30-14:00 3 tot 6 jaar

14:30-15:00 6 tot 8 jaar

15:30 eindconcertje op het Terras.

 

De workshops zullen bestaan uit instrumenten bouwen, zingen, spelen, klappen en muziek luisteren. Kom langs en ervaar het zelf!

 

 

2e Kamermuziekworkshop

Op zaterdag 4 februari jl. vond voor de 2e keer een kamermuziekworkshop plaats in bibliotheek De Boekenberg. Er waren 13 deelnemers van 7 jaar tot 70+, waarvan 6 leerlingen van het MOC.

Gedurende de dag is enthousiast gestudeerd onder leiding van onze docenten Carmen, Lennaert en Lex; om 16 uur was er een concert op Het Terras, dat werd besloten met een optreden van een echt orkest.

De 2e kamermuziekworkshop was zeer geslaagd; hopelijk volgend jaar nog meer deelnemers vanuit het MOC!

 

Snuffellessen - Open Muziekdag

 

Op zaterdag 11 februari 2017 tussen 11.00 – 15.00 organiseert het MOC samen met muziekvereniging Togido de Open Muziekdag, in bibliotheek De Boekenberg in Spijkenisse. Voorgaande jaren was deze activiteit in het kader van de Snuffellessen een groot succes en ook deze keer halen de organisatoren weer alles uit de kast om u op een leuke manier kennis te laten maken met muziek en diverse instrumenten.

 

U kunt de aanwezige docenten alles vragen over de instrumenten en over de lessen die aangeboden worden. Ook presenteert het MOC de nieuwe cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) voor kinderen vanaf 3 jaar. Leerlingen van het MOC zullen concertjes geven. Tijdens de dag kunt u een afspraak maken voor een gratis proefles van het instrument van uw keuze.

 

Tijdens de Open Muziekdag kunt u bij het MOC kennis maken met diverse muziekinstrumenten zoals: piano, keyboard, gitaar, harp, cello, slagwerk, drums, zang, dwarsfluit, blokfluit, klarinet, saxofoon, viool en accordeon.

Bij Togido kunt u terecht voor andere instrumenten, zoals trompet en bariton.

 

De deelname aan deze Open Muziekdag is gratis. Jong en oud, iedereen is welkom.

Kom langs en ervaar hoe leuk het is om zelf muziek te maken!

 

Nieuwe cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV)

 

Onze docente Carmen Terol Grau is dit cursusjaar van start gegaan met een nieuwe cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) voor kinderen van 3-8 jaar. Elke woensdag om 16u of om 17u is er een groepsles van 30 minuten. De grootte van de groep is tussen de 3 en de 6 leerlingen. Tijdens de cursus leren jonge kinderen op een speelse manier muziek maken met verschillende instrumenten. Voor meer informatie: zie de flyer hieronder.

Nieuwe docenten

 

Het MOC stelt u met genoegen 2 nieuwe docenten voor: Suzanne Zijderveld - harp en Clara Rivière - cello.

 

Suzanne Zijderveld

Harpdocente Suzanne Zijderveld heeft haar Bachelor aan Codarts Rotterdam afgerond en haar Master bij ArtEZ Zwolle.

Ze is tweemaal met een 8,5 afgestudeerd en heeft diverse prijzen gewonnen, waaronder een Eervolle Vermelding bij het Prinses Christina Concours, de 2e prijs bij het IJssel Concours en de 1e prijs bij het Tristan Keuris Kamermuziekconcours.

Suzanne vindt het belangrijk haar opgedane kennis te delen met leerlingen.

Tijdens het lesgeven staan plezier en muzikaliteit voorop.

Door de lesstof persoonlijk op de leerling aan te passen, krijg je het muziek maken snel onder de knie. Er zijn diverse stijlen mogelijk, denk hierbij aan klassiek, pop, jazz of keltische muziek.

 

Clara Rivière Visier

Ik ben een uit Spanje afkomstige celliste. Ik behaalde mijn masterdiploma voor cello aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Hiernaast studeer ik psychologie.

Ik combineer de kennis van deze twee studies tot een effectieve en persoonlijke manier van lesgeven, dat is mijn passie.

 

Genieten van muziek als communicatiemiddel en het leren voelen van de muziek in je lichaam is mijn belangrijkste doel wanneer ik lesgeef. Tijdens de lessen benadruk ik het belang van improvisatie, om een instrument beter te leren bespelen en te genieten van muziek. Ook improviseren is een manier van communicatie en zelfexpressie. Hiernaast ben ik gericht op het aanleren van een technische basis, zodat de leerlingen zichzelf in het leerproces kunnen vinden. Zowel met technische oefeningen als met het spelen van muziekstukken begeleid ik de leerlingen naar het niveau dat zij willen bereiken, zodat ze zich comfortabel voelen tijdens het spelen. Tijdens mijn lessen gebruik ik graag een psycho-pedagogische manier van lesgeven.

 

Door middel van al deze elementen laat ik de leerlingen kennis verwerven van de taal van muziek en cello spelen, en creativiteit en inspiratie ontwikkelen.

 

Stap op De Talententrein en doe mee!

Van 8 maart t/m 19 april gaat de Talententrein rijden in Nissewaard. Het is de verzamelnaam voor een aaneenschakeling van workshops en activiteiten die op 6 verschillende locaties in Nissewaard gaan plaatsvinden.

 

Kinderen van 8-12 jaar kunnen kennis maken met verschillende disciplines op cultureel gebied, zoals een muziekinstrument bespelen, toneelspelen, goochelen, beeldhouwen, schrijven, tekenen, schilderen en nog veel meer. De kinderen die de haltes van de Talententrein bezoeken, ontdekken hun eigen talenten door hier onder professionele begeleiding op een ongedwongen, speelse manier mee aan de slag te gaan. Waar blinken ze in uit? Ze kunnen het zelf ontdekken in de Talententrein.

Het doel is kinderen van 8-12 jaar op een ludieke, informatieve en recreatieve manier kennis te laten maken met hun eigen talenten.

 

De trein rijdt van 8 maart tot 19 april iedere woensdagmiddag van 15.00 uur tot 17.00 uur.

De opening in de Boekenberg op 8 maart is van 13.30 - 17:00 en de afsluiting 14.00 uur tot 17.00 uur.

Ook het MOC is vertegenwoordigd bij de aftrap van de Talententrein op 8 maart in de Boekenberg. Verder organiseert het MOC workshops bij de volgende 2 haltes: 29 maart bij Zuidwester en 12 april in Wijkcentrum Noord. Natuurlijk zijn wij ook aanwezig bij de feestelijke afsluiting, het Talentenpodium, op 19 april in De Boekenberg.

 

Deelname aan de Talententrein is gratis, maar kinderen die mee willen doen, moeten zich wel vooraf inschrijven. Inschrijven kan voor één locatie, maar ook voor meerdere. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald van Ham, werkgroep Talententrein, tel. (0181) 744 017.

 

​Hieronder vindt u een overzicht van de data, tijden, locaties en soorten workshops:

 

Datum Tijd Organisator Plek Wat

 

8 maart 13.30-17.00 u Bibliotheek de Boekenberg Boekenberg Feestelijke aftrap/lezing en workshops

schrijven, illustreren, muziek

15 maart 15.00-17.00 u Dorpshuis Abbenbroek Boerderij Diverse activiteiten

22 maart 15.00-17.00 u Gelinckschool Gelinckschool Beeldhouwen, koken, toneel

29 maart 15.00-17.00 u Zuidwester/MOC Zuidwester Muziek, toneel, schilderen

5 april 15.00-17.00 u Dorpshuis Oudenhoorn De Meent Workshop goochelen

12 april 15.00-17.00 u MOC/Wijkcentrum Noord Wijkcentrum Muziek, div. activiteiten

19 april 14.00-17.00 u Alle deelnemers Boekenberg Talentenpodium

 

Binnenkort zullen er aparte flyers voor de afzonderlijke haltes van de Talententrein beschikbaar zijn bij het MOC.

Workshop 'wat hoor je als je luistert?'

 

Docent Lex Oosthoek zal dit cursusjaar wederom de workshopserie 'Wat hoor je als je luistert?' gaan geven. In deze workshop gaan we op zoek naar de directe relatie tussen mens en muziek.

Hoe ervaar je klank die uit stilte ontstaat, en hoe beleef je daarna de voortgang van de muziek.

 

Het motto is: “De muziek, dat ben jij!”

Dit motto is afkomstig uit de “Fenomenologie van de Muziek”, ontwikkeld door de legendarische dirigent Sergiu Celibidache (1912-1996).

Na een korte theoretische uitleg is het de bedoeling dat er gespeeld en gezongen wordt, dus neem je instrument mee en bereid eventueel iets voor. Ook als je alleen toehoorder wilt zijn, ben je van harte welkom.

 

Data en tijden:

De cursus vindt plaats in het gebouw van het MOC, op 4 zaterdagmiddagen van 15:00 - 17:30:

18 maart - 8 april - 13 mei - 17 juni.

 

Toegang: €20 per sessie, voor leerlingen van het MOC €5 per sessie.

Bij intekening voor de hele cyclus is 1 sessie gratis.

 

Informatie en aanmelding: lexoosthoek@hotmail.com Tel: 06-13934068

 

Kerkdienst Ontmoetingskerk Spijkenisse

 

Op initiatief van de predikant van de Ontmoetingskerk, ds. Lennart van Berkel, hebben 3 leerlingen van het MOC op 6 november jl. opgetreden tijdens een kerkdienst. Ook onze klarinetdocent, Lennaert Mekenkamp trad er op, samen met de organist.

De optredens waren prachtig geïntegreerd in het thema van de dienst.

Er was veel waardering vanuit de kerkgemeente, daarom is er een nieuwe datum geprikt:

zondag 11 juni om 10 uur.

Wil jij ook een keer spelen? Dat kan! Geef je op bij je docent.

 

Data Leerlingenconcerten

 

Ook dit cursusjaar organiseert het MOC weer de bekende Leerlingenconcerten.

Tijdens deze concert kunnen leerlingen van het MOC laten horen wat ze geleerd hebben.

Iedereen is welkom om te komen luisteren!

De toegang is gratis, een vrijwiliige bijdrage wordt gewaardeerd.

 

Het Lenteconcert zal plaatsvinden op vrijdag 31 maart 2017 om 19:15 in de Ontmoetingskerk, Koningin Wilhelminalaan 2 te Spijkenisse.

 

Het Zomerconcert zal plaatsvinden op zaterdag 01 juli 2017 om 16:00 in de Onze-Lieve-Vrouwenkerk, Kerkplein 7 te Geervliet.

Toegang is gratis, voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

 

Dit jaar vindt voor het eerst een aparte voorzingmiddag plaats van de zangklas van MOC Spijkenisse. Het concertje is besloten, omdat sommige leerlingen het nog erg spannend vinden om voor publiek te zingen. Zo kunnen ze in een veilige omgeving kennis maken met optreden voor publiek. Het concertje vindt plaats op 2 juli, eveneens in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Geervliet.

 

Wij hopen natuurlijk van harte u te mogen begroeten bij één of meer van onze activiteiten!

 

Met muzikale groet,

 

Het Docententeam van MOC Spijkenisse

Copyright © All Rights Reserved