Nieuwspagina


Naast de reguliere lessen en de Leerlingenconcerten die 3x per jaar plaatsvinden, organiseert het MOC nog een heleboel andere activiteiten. Ook zijn er een aantal nieuwe docenten aan het team toegevoegd, en er is een nieuwe AMV-cursus gestart. Wij willen u graag van dit alles op de hoogte brengen middels deze nieuwspagina.


Omdat de nieuwspagina een nieuw initiatief is, horen wij graag uw mening hierover! Mail ons op muziekles@gmail.com

Donderdag 30 april 2020


Vanaf maandag 11 mei 2020 gaat het MOC heropenen. Individuele lessen zijn toegestaan mits de regels van het RIVM. 

Groepslessen zijn voorlopig uitgesloten nog zeker tot 19 mei.


Maandag 16 maart 2020


Vanwege de situatie rondom het coranavirus heeft het MOC besloten zijn locatie te sluiten t/m 28 april.

Iedereen zal gecontacteerd worden door de eigen docent om in overleg vorm te geven aan deze periode. Omdat de benodigde faciliteiten per docent niet hetzelfde zijn, zullen verschillende opties voorgelegd worden.We streven ernaar om de continuïteit van de lessen niet te veel te verstoren.


Voor verdere vragen kunt u bij uw docent terecht of mailen naar muziekles@gmail.com. Telefonisch is het MOC deze periode niet bereikbaar. 

De aanmeldingen voor proeflessen worden verwerkt, de proeflessen zelf vinden plaats wanneer de locatie van het MOC weer gebruikt kan worden.


Wij van het MOC wensen iedereen het beste om deze periode door te komen.

Najaarsconcert door leerlingen van het MOC


Vrijdag 22 november 2019


Onze Lieve Vrouwe Kerk

Kerkplein 7 3211, Geervliet


Aanvang: 19.15 uur Toegang: Gratis

Snuffellessen 05-10-2019


Kom naar he MOC kennismaken met verschillende muziekinstrumenten, met onze cursus Algemene Muzikale Vorming, met docenten en spreek  gratis een proefles af!


MOC Spijkenisse

11:00 - 15:00

Gratis toegang

Het nieuwe schooljaar 2019/2020 begint!

Fenomenologieworkshop 11 mei 2019


Laatste sessie van de workshop 'Wat hoor je als je luistert?'

MOC Spijkenisse

15:00 - 17:30

€20/€7,50


Met veel vreugde hebben we het jubileum van het MOC gevierd!

Ontzettend mooie avond met leerlingen en docenten!

JUBILEUMCONCERT. Het Moc bestaat 50 jaar!


In 2018 bestond het Muziek Onderwijs Centrum Spijkenisse 50 jaar en we gaan het vieren!


Om dit heuglijke feit te vieren geven leerlingen en docenten van het MOC op zaterdag 23 maart a.s. een jubileumconcert in de Ontmoetingskerk,

Kon. Wilhelminalaan 1 te Spijkenisse.


Het concert begint om 19.30 uur en is zonder pauze; aansluitend is er een receptie in één van de zalen van de Ontmoetingskerk.


U bent van harte uitgenodigd!

Fenomenologieworkshop: Wat hoor je als je luistert?


4 zaterdagen: op 9 & 30 maart, 13 april en 11 mei.


4e Kamermuziekworkshop

Wil je graag samen met anderen muziek maken? Kom je daar niet aan toe of weet je niet waar te beginnen? Kom naar de 4e kamermuziekworkshop om mooie muziek te spelen in een ensemble en een orkest!

Op 26 januari tussen 10u en 16u in de Boekenberg, Spijkenisse.

Aanmelden via het MOC en inschrijven vanaf 1 januari via de Boekenberg.

Najaarsconcert door leerlingen van het M.O.C


Vrijdag 23 november 2018


Onze Lieve Vrouwe Kerk

Kerkplein 7 3211, Geervliet


Aanvang: 19.30 uur Toegang: Gratis
Op zondag 11-11-2018 zijn mooie muziekstukken gespeeld door onze dwarsfluitleerling Rosa Boutkam en onze vioolleerling Merel Bijl tijdens de kerkdienst in de Ontmoetingskerk. Het motto van de dienst was "Dankbaar voor groei".

Onze cellodocent Clara Rivière heeft het MOC verlaten. Ze gaat naar de VS verhuizen!

Het MOC stelt u met genoegen onze nieuwe cellodocent voor, Alejandro Sanchez.

OPEN DAG, Muziek op de berg van het Muziek Onderwijs Centrum Spijkenisse!

Op zaterdag 29 september tussen 11u en 15u in bibliotheek de Boekenberg!

Kom kennismaken met verschillende muziekinstrumenten, met onze cursus Algemene Muzikale Vorming, met docenten, spreek  gratis proeflessen af  of kom luisteren naar de leerlingenconcertjes!

Een levendige editie van de Cultuurmarkt met onze fluit leerling Rosa Boutkam en onze docenten: Lex (viool), Matthieu (gitaar) en Carmen (blok-/dwarsfluit en AMV).

       


Het MOC op de Cultuurmarkt 2018! Op zaterdag 22 september tussen 13u en 17u zijn we in Theater de Stoep. Kom en geniet van een leuke sfeer met muziek, kunst, workshops en meer!


Bezoek onze Open dag, Muziek op de berg, op zaterdag 29 september tussen 11u en 15u in bibliotheek de Boekenberg!

Kom kennismaken met verschillende muziekinstrumenten en docenten, volg gratis proeflessen en workshops of kom luisteren naar de leerlingenconcertjes!

Talententrein 2018


Ontdek je talenten!

De Talententrein rijdt ook dit jaar weer!

3 haltes, 3 creatieve middagen. Met de Talententrein, die door Spijkenisse ‘rijdt’,

kunnen kinderen van 8-12 jaar door middel van workshops tekenen, schilderen,

schrijven, dans, muziek en spel hun talenten ontdekken en ontplooien.

14, 15 en 16 augustus | ‘s middags vanaf 14.00 of 15.00 uur | Gratis


Deelname is gratis!


Inschrijven: 1. Aan de balie van Bibliotheek de Boekenberg

2. Via de website www.bibliotheekdeboekenberg.nl

Schrijf je in voor één of meerdere dagen!
3e Kamermuziekworkshop


Wegens groot succes van voorgaande jaren organiseerde MOC Spijkenisse dit jaar voor de 3e keer de Kamermuziekworkshop, i.s.m. bibliotheek De Boekenberg.


Hieronder leest u een verslag van deze dag door Roel van Deursen, vrijwillige buurtjournalist:

"Veel mensen zouden graag vaker samen met anderen muziek willen maken, maar komen daar niet aan toe of weten niet waar te beginnen. Speciaal voor deze mensen organiseerde Muziek Onderwijs Centrum Spijkenisse in samenwerking met Bibliotheek de Boekenberg op zaterdag 3 februari voor het 3e jaar op rij een Kamermuziekworkshop.


De workshop was bedoeld voor instrumentalisten van een beginnend tot gevorderd niveau. Om dit niveau te bepalen, werd iedere deelnemer verzocht een vragenlijst in te vullen die je kon vinden op de website van het MOC www.muziekles-spijkenisse.nl. Zo konden spelers van hetzelfde niveau aan elkaar worden gekoppeld.  Instrumentalisten die zich individueel in hadden geschreven werden ingedeeld in een ensemble. Hierbij werd gelet op leeftijd, ervaring en soort instrument.


Bij inschrijving kon je aangeven wat voor ensemble en genre muziek jouw voorkeur heeft. Deelnemers konden desgewenst deel uitmaken van het Kamermuziekorkest dat aan het einde van de dag een optreden verzorgde op het terras van Bibliotheek de Boekenberg. Deze mogelijkheid was voor deelnemers die voor een hele dag hadden ingeschreven. Tijdens dit concert konden de ensembles het geleerde in de praktijk brengen."


Tevens kunt u via onderstaande link een videoverslag vinden, eveneens gemaakt door Roel van Deursen:


https://www.youtube.com/watch?v=DZ8FwG4Wb_E


Muziekmiddag Geervliet


Op zondag 10 september hebben 7 MOC-leerlingen opgetreden tijdens de 200ste Muziekmiddag in de OLV-kerk in Geervliet; dit was een uitvloeisel van de zeer succesvolle leerlingenmiddagen aldaar voor de zomervakantie, waarover later meer.


Promotionele evenementen


Snuffellessen


Op 10-02-2018 zullen weer de jaarlijkse Snuffellessen plaatsvinden.

De gemeente Nissewaard organiseert deze lessen in samenwerking met verschillende sport- en cultuurverenigingen uit de regio.

Het MOC is dit jaar ook weer van de partij.


Op 10 februari 2018 kunt u van 11:00-15:00 bij ons terecht voor het kennismaken met en uitproberen van allerlei verschillende instrumenten: keyboard, gitaar, harp, cello, slagwerk, drums, zang, dwarsfluit, blokfluit, klarinet, saxofoon, viool, accordeon.

Ook kunt u een afspraak maken voor een gratis proefles voor het instrument van uw keuze.

Toegang is gratis en alle leeftijden zijn welkom!


Overige promotionele activiteiten


Het MOC heeft zich op 23 september gepresenteerd op de Cultuurmarkt in Theater De Stoep en op 30 september middels de eigen jaarlijkse Open Dag in De Boekenberg.

Tijdens de Cultuurmarkt zijn er veel belangstellenden bij de MOC-stand geweest; helaas was het dit jaar niet mogelijk om daar leerlingenconcertjes te geven.

Tijdens de Open Dag waren alle docenten in De Boekenberg aanwezig; de hele dag was er muziek in het gebouw, onder meer tijdens optredens bij café Zinnig en boven op het Terras.

Bij de jeugdboekenafdeling gaf Carmen een presentatie voor haar lessen Algemene Muzikale Vorming voor jonge kinderen; verder konden kinderen en volwassenen instrumenten uitproberen en proeflessen afspreken met de docenten.

De belangstelling viel door de regen een klein beetje tegen, toch waren er ruim 200 bezoekers meer in de Boekenberg dan op een doorsnee-regenachtige zaterdag.


Videograaf Roel van Deursen maakte een mooi videoverslag.


Klik op de link om het filmpje te bekijken:


https://m.youtube.com/watch?v=Zdd31tt5vFQ


Komende activiteiten


Workshop ‘Wat hoor je als je luistert?’


Op zaterdag 7 april start Lex Oosthoek een nieuwe workshop "Wat hoor je als je luistert?"

Dit is een mooie aanvulling op de reguliere lessen om te ontdekken hoe je door te luisteren naar de klank van het moment op een andere manier gaat spelen en zingen.

Een ontdekkingstocht in 4 sessies, met korting voor MOC-leerlingen!

Nieuwe cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV)


Onze docente Carmen Terol Grau is dit cursusjaar van start gegaan met een nieuwe cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) voor kinderen van 3-8 jaar. Elke woensdag om 16u of om 17u is er een groepsles van 30 minuten. De grootte van de groep is tussen de 3 en de 6 leerlingen. Tijdens de cursus leren jonge kinderen op een speelse manier muziek maken met verschillende instrumenten. Voor meer informatie: zie de flyer hieronder.Clara Rivière Visier

Leerlingenconcerten


Door het enorme succes van de leerlingenuitvoering in Geervliet voor de zomervakantie, hebben wij besloten om dit schooljaar 2 uitvoeringen in Geervliet te organiseren; alleen de eerstvolgende, in november, vindt plaats in de Ontmoetingskerk.


Data, tijden en locaties:


24 november 2017, 19:15 - Winterconcert

Ontmoetingskerk - Kon. Wilhelminalaan 2, Spijkenisse


25 maart 2018, 14:30 - Lenteconcert

OLV-Kerk - Kerkplein 7, Geervliet


23 juni 2018, 16:00 - Zomerconcert

OLV-Kerk - Kerkplein 7, Geervliet


Onze dwarsfluitleerling Rosa Boutkam en een aantal zangleerlingen zijn uitgenodigd om mee te werken aan het jaarlijkse Kerstconcert in de OLV-kerk in Geervliet op zondag 18 december, aanvang 19.00 uur.


Nieuwe docenten


Het MOC stelt u met genoegen 2 nieuwe docenten voor: Clara Rivière - cello en Mike Post - drum/slagwerk.

Ik ben een uit Spanje afkomstige celliste. Ik behaalde mijn masterdiploma voor cello aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Hiernaast studeer ik psychologie.

Ik combineer de kennis van deze twee studies tot een effectieve en persoonlijke manier van lesgeven, dat is mijn passie.


Genieten van muziek als communicatiemiddel en het leren voelen van de muziek in je lichaam is mijn belangrijkste doel wanneer ik lesgeef. Tijdens de lessen benadruk ik het belang van improvisatie, om een instrument beter te leren bespelen en te genieten van muziek. Ook improviseren is een manier van communicatie en zelfexpressie. Hiernaast ben ik gericht op het aanleren van een technische basis, zodat de leerlingen zichzelf in het leerproces kunnen vinden. Zowel met technische oefeningen als met het spelen van muziekstukken begeleid ik de leerlingen naar het niveau dat zij willen bereiken, zodat ze zich comfortabel voelen tijdens het spelen. Tijdens mijn lessen gebruik ik graag een psycho-pedagogische manier van lesgeven.


Door middel van al deze elementen laat ik de leerlingen kennis verwerven van de taal van muziek en cello spelen, en creativiteit en inspiratie ontwikkelen.


Mike Post - drums

Mike Post - drums/slagwerk


Ik ben Mike Post, drummer en drumleraar. Mijn passie voor muziek begon relatief laat en op totaal eigen initiatief. Op mijn 17e hoorde ik een drummer die mij enorm inspireerde. Wat hij deed wilde ik ook kunnen! Vanaf dat moment ben ik serieus begonnen met studeren en gaf vrij snel drumles.


Begin 2017 ben ik naar Rotterdam verhuisd voor de voorbereiding voor Codarts, het Rotterdams conservatorium, en heb een hoop mensen leren kennen die mij al snel als invaldocent vroegen. Sinds 2012 heb ik (vooral als invaldocent) lesgegeven bij o.a. Drumschool Mark Eeftens, Lucifers Slagwerk, MusicSoulHouse en MOC Spijkenisse. Daarnaast geef ik op eigen locatie les in Rotterdam.


Mijn lessen sluiten zo goed mogelijk aan op de doelen en wensen van de leerling, en ik kijk altijd naar wat het beste is voor de muzikale ontwikkeling van hem of haar. De balans daartussen is voor mij erg belangrijk. Elke drumles is dus net zo uniek als de leerling. Ik geef les in vele stijlen, waaronder pop, rock, metal, funk en jazz. Ook als je niet drumt, kun je bij mij terecht om te werken aan jouw gevoel voor ritme! Vanaf september 2017 dus ook bij MOC Spijkenisse.


Wil je bekijken of drummen iets voor jou is? Boek een gratis proefles!

Onze drumdocent Marlon Pichel heeft het MOC verlaten, hij volgt nu een opleiding aan Codarts in Rotterdam.


De presentaties van nieuwe docenten voor harp en cello hebben wel cello- maar geen harpleerlingen opgeleverd; de beoogde harpdocent Suzanne Zijderveld heeft zich daarom teruggetrokken.

Indien zich meerdere leerlingen voor harp aanmelden, zullen wij opnieuw naar een harpdocent op zoek gaan.


Vakanties


Het MOC is gesloten tijdens schoolvakanties.

Het komt echter weleens voor dat sommige docenten tijdens de vakanties lessen inhalen, als ze zelf een keer afwezig zijn geweest.


Herfstvakantie: 14-10-2017 t/m 22-10-2017

Kerstvakantie: 23-12-2017 t/m 07-01-2018

Voorjaarsvakantie: 24-02-2018 t/m 04-03-2018

Goede Vrijdag/Pasen: 30-03-2018 t/m 02-04-2018

Meivakantie: 27-04-2018 t/m 06-05-2018

Pinksteren: 20-5-2018 t/m 21-05-2018

Zomervakantie: 14-07-2018 t/m 26-08-2018


50-jarig Jubileum 2018


In september 2018 is het 50 jaar geleden dat de voorloper van het MOC begon met het geven van muzieklessen in Spijkenisse.

Dit laten wij natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan; net als bij het 25-jarig jubileum in 1993 willen wij een aantal muzikale activiteiten organiseren om deze mijlpaal te vieren.

Wij zoeken daarvoor donateurs en sponsors, en ook ouders die willen meedenken en meehelpen met het organiseren.

Aanmelden hiervoor kan bij Lex Oosthoek: lexoosthoek@hotmail.com of 06-13934068.

Copyright © All Rights Reserved